Om mig

At male og udforske sit kreative JEG er en helt naturlig ting for mig, jeg kan slet ikke lade være….

Der er en konstant uro inden i mig som skal ud.

Min hjerne arbejder hele tiden med flere projekter og der bliver ikke ro før jeg har taget dem ved ”hånden” og fået dem gennemført, eller lagt til ro, om det så gælder et maleri, en klump jern, som skal forarbejdes, et design på en skulptur, et bræt, som skal blive til noget andet end det er; jeg har processen konstant kørende. Jeg ville ikke have det på andre måder, det er her jeg trives bedst, når der bliver kørt derud af med tanker strømmende ind i hovedet og ud gennem mine hænder.

At udstille sine værker er lidt som at stille sig nøgen i pigernes omklædningsrum og råbe se mig, det kommer tæt på og det er meget personligt, at skulle vise andre ens kreativiteter og tanker omkring sine værker. Heldigvis er der blevet taget fantastisk godt imod mine produktioner og mange har givet deres positive tilkendegivelser og ordene er kommet i en lind strøm, det har hjulpet på mit mod til at gøre det endelige og få et udstillingssted for ens ideer.

Afslapning i en hverdag med livets udfordringer.

Jeg forsøger, at finde ro inden i mig selv når jeg maler… Mit daglige arbejde med udsatte unge kan i perioder være hårdt, jeg ser dele af samfundets udfordrende skyggesider hver dag, stoffer, psykiske sygdomme og afmagt, er en del af disse. De ting jeg ser, smitter af og bliver projekteret ud i mine værker, det kan ikke udgås at nogle værker er lidt ”mørkere” i deres udtryk end andre.

Når man rammer bunden, skal man huske at rejse sig igen og finde glæde ved livet.

I 2017 deltog jeg i et motionscykelløb, det gik galt og jeg styrtede med en brækket ryg og nakke som følge af styrtet. I en meget lang periode var jeg tvunget til at fortage mig noget, som ikke indebar TV eller læsning. Jeg begyndte at male igen, de første ting blev lavet om og om igen og igen, men langsomt fandt jeg små ting og teknikker, som jeg kunne bygge videre på, stille og roligt blev det ene værk efter det andet færdigt. Det var egentligt ikke meningen, at de skulle sælges, men bare pryde vores eget hjem, men flere og flere billeder forsvandt fra stakken af billeder, som jeg i min sygdomsperiode havde fået kreeret og folk kom med forespørgsler på, at få et af mine billeder …

Så ud af en grim ulykke kom noget godt og min kreative sjæl begyndte at leve igen, og glæden ved livet vendte tilbage med små skridt og kampen var begyndt, ”rejs dig og kæmp videre”.

Jeg er uddannet i den digitale verden, med multimediebaggrund og mange år med markedsføring af div. virksomheder i en bred vifte af brancher, har givet mig en stor viden om de grafiske virkemidler. Derudover har mange år som selvstændig i reklamebranchen gavnet mig, når jeg opbygger mine malerier. Jeg er glad for farver og syntes generelt, at verden mangler meget mere farve og kulør, i mine billeder er jeg meget koloristisk og bruger farver, som et helt særligt virkemiddel i de historier jeg forsøger, at formidle.

I mange af mine malerier er havet og dets dyr repræsenteret. Jeg har altid været fascineret af den verden, som er under overfladen og meget af min inspiration kommer fra en af mine store lidenskaber; undervandsjagt. Men også den lidt mørkere del af mig er med i mine billeder, hvis man kigger godt efter, vil man kunne finde det der er tilbage, når kødet er væk og kun knoglerne er tilbage. Det kan godt lyde lidt bizart, men efter, at have været tæt på døden nogle gange, kan det vel ikke undgås, at det i perioder har været et issue i mit liv. 

Jeg bevæger mig i et undersøgende og udfordrende område, når jeg arbejder med mine malerier… Intet er givet på forhånd og jeg ved meget sjældent hvor jeg er på vej hen, eller hvor det ender… Det er netop det, som er det befriende ved at male og udfordre sig i det kreative miljø.

Det er vigtigt for mig, at mine malerier skaber noget hos betragteren og at de gør nye opdagelser næste gang de kigger på værket, det er selvfølgelig øjnene der ser, som vurderer hvad der tegner sig, men jeg vil gerne gøre mit til, at der er nye oplevelser i billedet og at flere figurer træder frem og skaber indre historier for betragteren.

Jo mere man kigger, desto mere finder man….

Ole Braagaard